April 08, 2015 - No Comments!

Hvad skal jeg tage på til jobsamtalen?

Du er sluppet igennem nåleøjet og skal til din første indledende jobsamtale. Det er nu, du skal vise, hvem du er, og give dit altafgørende førstehåndsindtryk.

Det tøj, du vælger at tage på, skal fortælle noget om dig, og hvem du er som person, og om du passer til jobbet? Din udstråling skal passe til miljøet og selve jobbet. Derfor er det vigtigt, at tænke over hvad, der er karakteristisk for miljøet og for arbejdet.

Søger du job som sygeplejerske er det især vigtig at udstråle god hygiejne. Her hjælper det ikke at pynte sig med lange kunstige negle og masser af smykker. Som sygeplejerske bruger du rigtig meget dine hænder, og det kan du ikke, hvis de er pakket ind i ringe og armbånd.

Helt generelt er god hygiejne utrolig vigtigt. Udsender du et signal om, at du er sjusket med din hygiejne, kan det resultere i at din nye arbejdsgiver også tror, at du er sjusket til dit job.

Eller søger du eksempelvis job som grafiker på et reklamebureau, skal du overveje, havd der er karakterisktisk for dette miljø. Et reklamebureau udstråler, kreativitet, struktur og nytænkning, så det skal du også udstråle ud fra din påklædning, så arbejdsgiveren kan se dig i jobbet. Dertil vil jeg anbefale farver og print, da det signalerer kreativitet. Her gør det bestem ikke noget, at have en meget personlig stil, da det også siger lidt om nytænkning.

Er du ny på jobmarkedet, har du haft en længere pause fra jobmarkedet eller er der en helt 3. grund til, at du er jobsøgende? Lad mig hjælpe dig med at blive klædt på til succes. Det er første skridt til dit nye job.

Published by: Mia Hausted in Alle

Leave a Reply